Kitajska

Osrednje cesarstvo

Rodovitna nižavja ob Rumeni reki predstavljajo eno od žarišč prvih civilizacij. Tu se je iz zgodnje neolitske kulture rodila Kitajska in njena tisočletna zgodovina. Skozi stoletja, ki so jih zaznamovale velike cesarske dinastije, je ta prostor obdržal izjemno enovito kulturo. Obkrožena z gorskimi verigami, puščavami in morji je Kitajska kljub nekaterim zunanjim vplivom v bistvenih elementih ostala nespremenjena od časa Konfucija pa vse do danes. Njena drugačnost ostaja izziv tudi v sodobnem času, ko se je vrnila v vlogo ene od svetovnih velesil, ki vedno znova preseneča s svojim gospodarskim in tehničnim napredkom. Dežela, ki ji njeni prebivalci rečejo kar osrednje ali nebeško cesarstvo, si danes prizadeva postati tudi dejansko središče sveta.​
Veliki kitajski zid

Kitajska ni samo ena ...

Kitajska se od daleč zdi kot enovita država, a nas ob obisku preseneti raznolikost pokrajin in kultur, ki jih obsega. Na severnih planotah Notranje Mongolije začutimo duh nomadskega imperija, ki si je v preteklosti podredil tudi Kitajsko. Ob obalnih ravnicah srečamo svetovljanska mesta, kot sta Šanghaj in Hongkong, v notranjosti pa stare cesarske prestolnice. Med njimi izstopa Peking, nekdaj središče nebeškega cesarstva, danes pa vsemogočne Partije. Na jugu države nas prevzamejo tradicije številnih etničnih manjšin, drzne soteske in bambusovi gozdovi, kjer prebiva ljubka, a ogrožena vrsta medvedov – panda. Pod himalajsko verigo pa se razprostira Tibet, streha sveta in središče tibetanskega budizma, ki je od sredine 20. stoletja del Kitajske.​

Zakaj na Kitajsko?

Potovanja na Kitajsko

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.