Jordanija

Čari Orienta med Mrtvim in Rdečim morjem

Jordanija, ena najočarljivejših dežel Bližnjega vzhoda, slovi po izjemni prijaznosti ljudi, odlični kulinariki in spomenikih veličastne preteklosti. Med slednjimi daleč izstopata rimski Džeraš in fantastično rdeče nabatejsko mesto Petra, ki predstavljata stalnico v vseh turističnih programih, ki vodijo v Jordanijo. V resnici pa ima dežela gostu pokazati mnogo več, še posebej, če zavijemo z uhojenih turističnih poti v pravo puščavo. Ogledamo si lahko tudi reko Jordan, prizorišče Kristusovega krsta, in goro, s katere je Mojzes uzrl Obljubljeno deželo ter umrl.​

Samota v puščavi in vrvež na tržnici

V puščavi nas čakajo skriti pozabljeni arabski gradovi in drzne križarske utrdbe, najnižja točka in najbolj slano morje na planetu, kjer je še vedno živa zgodba o svetopisemskem uničenju Sodome in Gomore. Za mnoge bo vrhunec potovanja sprehod med rdečimi skalami in sipinami Vadi Ruma, ki ob sončnem zahodu ali vzhodu zažarijo v posebni svetlobi. Ob številnih kulturnozgodovinskih spomenikih in čudoviti naravi pa bo ostal zagotovo nepozaben tudi vrvež na suku v Amanu ali rumenozobi nasmeh beduina ob skodelici čaja.

Zakaj v Jordanijo?

Potovanje v Jordanijo

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.