Iran

Bogastvo tisočletne perzijske civilizacije

Med Arabskim polotokom in Indijsko podcelino leži Iran — dežela Perzijcev, kjer se je za številnimi kulturami in ljudstvi skozi sedem tisočletij ohranila dih jemajoča dediščina. Sijajni ostanki Persepolisa in Pasargada pričajo o razkošju in moči starodavne države, ki je segala čez tri celine. Čeprav so se v teh krajih menjale dinastije in religije, se je Iranu vedno uspelo dvigniti iz pepela opustošenja ter ustvariti nova čudesa, kakršnih ne najdemo nikjer drugje. Živahna mesta se ponašajo s sijajnimi vrtovi, palačami in mošejami, ki po svoji razsežnosti tekmujejo s podobo tamkajšnje narave.

Pravi zaklad so srečanja

Eleganco in čudovito ornamentiko je moč najti tudi na številnih bazarjih, ki po ponudbi sodijo med najlepše v islamskem svetu. Poseben čar imajo srečanja z domačini, ki s prijaznostjo in ponosom vedno radi poskrbijo, da ob skodelici čaja navežemo še pristnejši stik z deželo in njeno bogato tradicijo. Izjemna prijaznost in nevsiljiva radovednost Irank ter Irancev, ki hlepijo po stikih s tujci, vas bo vedno znova presenetila in pomagala razbiti mnoge tabuje, ki so nastali v zadnjih desetletjih. Vašo pozornost bo gotovo pritegnila tudi iranska kuhinja, ki temelji na lokalnih pridelkih, kot so jajčevci, pistacije in celo kaviar.

Potovanje v Iran

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.