Indija

Bogastvo barv, zvokov in okusov

Indija je dežela, ki spremlja obiskovalca še dolgo zatem, ko jo obišče. V spomin se nam vtisne vsak trenutek, vonj in barva. Država je polna nasprotij in protislovij, moderne bleščeče zgradbe se dvigajo k nebu ob skromnih bivališčih iz kartona, hrupni prodajalci na živopisanih bazarjih ne dovolijo miru, svete krave krojijo promet in vonjave dišav, kadil in začimb vtisnejo v nosnice nepozaben občutek. Sodobna Indija je jedrska velesila z že skoraj milijardo in pol prebivalcev, ki se še vedno drži starodavnih družbenih norm in delitev.​

Resnično kot v pravljici

Gosto naseljene ravnine in obalni predeli Indije so le del te raznolike države. Na severu se povzpnemo do dolin ob vznožju Himalaje, kjer samevajo budistični samostani. Na zahodu spremljamo kamele, ko počasi stopajo preko velike puščave Thar, proti jugu pa opazujemo, kako gorski verigi vzhodnih in zahodnih Gatov lovita dolgo pričakovani monsun. Starodavni hindujski templji s svojimi barvami in dišavami vabijo goreče privržence stoterih indijskih božanstev. Nato pa pridemo pred Tadž Mahal: prevzeti od vseh čutov se pred prelestnim spomenikom velike ljubezni sprašujemo, ali smo v pravljici ali je vse resnično.​

Zakaj v Indijo?

Potovanje v Indijo

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.