Gruzija

Divji svet med gorami

Večji del Gruzije se nahaja v južnem področju Kavkaza. Prostor, ki ga ne zaznamuje le surovo prelepa pokrajina, je s svojo pestro zgodovino danes oblikovana v kulturno edinstveno podobo. Mitološki svet, kjer je Jazon iskal svoje zlato runo, izvira iz z rudami bogatem gorovju, kjer so od davnih časov izkopavali zlato, srebro in železo. Deželo je močno zaznamovala krščanska arhitektura, kjer se prepletajo vplivi starokrščanskih in bizantinskih elementov. Ta eklektični stil je prisoten v številnih kulturnih spomenikih, s katerimi se ponaša Gruzija.​

Starodavna tradicija

Dežela že od nekdaj slovi po svoji odlični lokaciji, ki jo je skozi zgodovino dvignila v eno izmed pomembnejših trgovskih središč zaradi bližine morja in umeščenosti ob kasnejši Svilni cesti. Do danes slovijo gruzijska vina, ki so sad starodavne tradicije in privabljajo popotnike z vsega sveta. Gruzija velja za deželo, kjer je človeštvo prvič odkrilo in razvilo umetnost pridelave te žlahtne pijače. Če so se tisočletja hvalevredne tradicije obrestovala, pa presodite sami ob kozarčku z razgledom na mogočni Kavkaz in prijetne zelene doline.​

Zakaj v Gruzijo?

Potovanja v Gruzijo

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.