Izrael in Palestina

Sveta dežela dveh narodov in treh velikih verstev

Sveta dežela in Obljubljena dežela Judov sta le dve imeni, ki ju povezujemo z ozemljem, na katerem sta danes Izrael ter Palestina. Le malo je krajev, ki so, podobno kot Jeruzalem, doživeli toliko padcev in vzponov, zamenjali toliko gospodarjev ter vseskozi ostali v središču svetovne pozornosti. Judje, Kristjani in Muslimani si strastno lastijo ta košček Bližnjega vzhoda, ki je prav zaradi izjemnega pomena Jeruzalema za vse tri velike monoteistične religije do danes ostal poln nemira. In tako je bilo že od nekdaj. Bogata arheološka najdišča so polna ostankov burne preteklosti.

Kulturno doživetje na več nivojih

Obisk Izraela in Palestine je potovanje na več nivojih. Mnogi ga doživijo kot srečanje z začetkom Krščanstva, drugi spet obogatijo svoje poznavanje nekaterih ključnih dogodkov iz antike, srednjega veka pa tudi polpretekle zgodovine. Prav posebno doživetje je tudi srečanje z Mrtvim morjem, Galilejskim jezerom in drugimi naravnimi znamenitostmi. Čeprav se na vsakem koraku srečamo z nam poznanim Krščanstvom, pa je potovanje v Izrael in Palestino sijajna priložnost za spoznavanje islama in predvsem sodobnega Judaizma, saj so se v državo priselili Judje s vsega sveta.

Zakaj v Izrael in Palestino z Ars longo?

Potovanje v Izrael in Palestino

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.